На београдском Сајму 61 пацијент, 14 више него јуче

БЕОГРАД: Координатор привремене војне болнице на београдском Сајму, за прихват лакше оболелих од вируса корона, Вељко Милић, казао је да се повећава број смештених у тој установи, те да сада избоси 61.
mod_sajam_pok
Фото: Танјуг (видео)

"То је за 14 више него јуче. Углавном су примљени пацијенти из Смедерева. Два смо због коморбидитета, односно придружених болести, преместили у Цовид болнице, јер по својој патологији нису за београдски Сајам. Најмлађи на Сајму има 20, а најстарији 63 године", рекао је Милић за РТС.

И поред надања да ће установа чијим радом координише бити убрзо затворена, он је навео да се показало да је и даље неопходно да опстане као привремена болница.

"Пратећи епидемиолошку ситуацију види се да смо и даље неопходни. Постоје џепови који се празне и мислимо да је то узрок повећања броја пацијената", истакао је Милић, позивајући се на предвиђања вирусолога Ане Глигић.

Он је навео да је на Сајму тренутно 12 лекара који, заједно са 20 техничара и медицинским координаторима, брину о здравственом стању пацијената.

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести