На БГ аеродрому подигнута највећа српска застава

БЕОГРАД: На београдском аеродрому „Никола Тесла“ је на три места подигнута највећа државна застава Србије, величине 72 метра квадратна.
srpska zastava
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Као капија Београда и Србије, аеродром се придружио иницијативи државе да оживити култ заставе. И као што можете видети застава је импозантна, величине 72 квадратна метра на јарболу висине 25 метара, изјавила је извршна директорка аеродрома Сенка Јеленковић.

Застава је величине 12 пута шест метара.

Заставе исте величине, на јарболима висине 25 метара, подигнуте су данас на три локације на аеродрому: у близини аеродромске зграде - преко пута торња аеродромске контроле летења, затим преко пута робно царинског магацина и у близини писте.

Оне ће убудуће дочекивати посетиоце и делегације из свих праваца када се прилази аеродрому. 

Код аеродромске зграде заставу је, у присуству медија, подигло шест најбољих запослених на аеродрому „Никола Тесла“.

Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Аеродром континуирано улаже у своје пословање и унапређење комфора путника и квалитета услуга. У претходних пет година уложили смо више од 70 милиона евра у модернизацију аеродрома, у развој инфрастрктуре и технологије, каже Јеленковић.

Додаје да је аеродром у сарадњи са авиокомпанијама развио мрежу дестинација којима је Београд повезан са светом, због чега се већ годинама уназад повећава раст авиосаобраћаја у Београду.

Као компанија која уважава запослене, изабрали смо шест колега који су одабрани као веома вредни и изузетни чланови нашег тима да учествују у овом свечаном догађају и подигну српску заставу.

Домаће фирме су учествовале у изградњи три јарбола, од којих сваки има три тоне челика.

Радница Љубица Николић, координатор регистрације путника и пртљага, каже да јој је велика част што је учествовала у подизању заставе на аеродрому.

Драго ми је што су моји руководиоци видели мој труд за свих ових 30 година колико радим на аеродрому.

Радник Иван Ранђеловић, такође, истиче да је веома поносан што су га колеге изабрале да присуствује подизању заставе на аеродорму.

Надам се да ће сви који долазе на аеродром добити добру услугу и пренети касније позитивне утиске, казао је он.

EUR/RSD 117.9519
Најновије вести