На граничном прелазу Бадовинци сва возила чекају 30 минута

БЕОГРАД: Ауто-мото савез Србије скреће пажњу возачима на јаке ударе ветра у кошавском подручју, због чега саветују да додатно смање брзину на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.
b
Фото: Tanjug, video arhiva

АМСС упозорава и на радове због којих је измењен режим саобраћаја на појединим деоницама.

Тако ће се сутра и у четвртак од 7 до 16 часова, а уколико временски услови дозволе, изводити радови на деоници девијација Марадик - чеона наплатна станица Стара Пазова, на десној страни усмеру ка Београду, због чега ће се саобраћај одвијати само претицајном траком.

Од сутра ће бити изменењен режим саобраћаја на ауто-путу у зони петље Орловача из правца Ниша ка Новом Саду и Београду, а због радова на асфалтирању споја Моста 13 и прилаза петљи Орловача, као и самог Моста 13.

Саобраћај у зони радова после Моста 13 преусмераваће се до после петље Орловача, а затим 150 м након проласка петље Орловача укључиваће се на новоизграђену деоницу ауто-пута ка Новом Саду. Приликом извођења радова биће затворено скретање ка Петловом Брду, као и скретање за Чачак са ауто-пута из правца Ниша.Планирани рок за завршетак радова је 7 дана.

Од данас до 18. новембра изводие се радови на поправци коловоза на аутопуту између Врчина и петље Мали Пожаревац у смеру ка Нишу. У зони радова за саобраћај ће бити затворене возна и претицајна трака, а саобраћај ће се одвијати у зауставној траци.

До 31. децембра због радова на реконструкцији моста Водице 2, Водице, на снази је обустава саобраћаја деоница Рзав-Кокин Брод, а алтернативни путни правац је стара траса магистралног пута М-21, у дужини 1,6 км.

Продужени су радови до 15. децембра на рехабилитацији деонице Голо Брдо-ХЕ Ђердап I. У току извођења радова саобраћај се одвија једном траком уз наизменично пропуштање возила.

У петак 19. новембра изводиће се радови на местимичној санацији мањих оштећења и улегнућа коловоза, на деоници Умка-Липовачка шума. За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Путеви Србије о измени режима саобраћаја због радова

На ауто-путу Милош Велики, у тунелу Шарани у смеру ка Београду у возној саобраћајној траци налази се заустављено возило због чега је саобраћај преусмерен у претицајну траку, саопштили су Путеви Србије.

Упозоравају возаче на појаву магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Упозоравају и на радове због којих је измењен режим саобраћаја на појединим деоницама, па тако на аутопуту Е-75, у делу измеју петље Јагодина и петље Појате од дана до 20 новембра од 9 до 16.30 часова потрајаће истражни радови за потребе рехабилитације пута, а због чега ће саобраћај да се одвија у претицајној или возној траци, што зависи од тога у којој ће се траци обављати радови.

На аутопуту Е-70, уделу петља Пећинци-петља Шимановци, у смеру ка Београду до 25. новембра одвијају се радови на еластичној огради у средњем појасу, а саобраћај се због тога одвија возном траком.

Од центра Врдника до изласка из места према Ривици до 30. новембра од 7 до 16 часова изводиће се радови на рехабилитацији пута уз наизменично пропуштање возила.

Према информацијама Управе граничне Полиције сва возила чекају на прелазу Бадовинци 30 минута и на излазу и приликом уласка у земљу.

Теретна возила чекају на прелазима Хоргош и Шид 60 минута, на Градини 240, а на Батровцима 120 минута.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести