Награде најбољим студентима Универзитета у Новом Саду

НОВИ САД: Најбољим студентима Универзитета у Новом Саду за студијску 2020/2021. свечано су данас уручене награде у категоријама најбољи студент Универзитета, студент генерације у појединим наставно-научним областима и признања за врхунске резултате на европским и светским такмичењима.
univerzitet u novom sadu, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Према речима ректора, проф. др Дејана Медића, дан кад се додељују ове награде је празник за Универзитет.

Ове неђеље смо наградили наше најбоље младе истраживаче “Ђинђићевом наградом”, а данас награђујемо за успех у школовању најбоље студенте који имају просечну оцену 10. Поделили смо их по научним областима. Тиме су показали једну велику приврженост и квалитету образовања и њих самих. Тиме су и себе промовисали, а нама су сада, то је пре била нада а сада смо сигурни, да имамо децу на коју можемо да се уздамо да ће они сигурно пробати да унапреде оно што смо ми радили, рекао је ректор Медић.

Никола Голеш са Природно-математичког факултета добитник је награде за студента генерације из области природно-математичких наука.

Посебна ми је част што сам данас овде, али највише због тога што то сматрам као једно велико признање од стране људи који су ме одгојили у неком научном смислу и према томе како сам ја приступио студијама и према мом начину рада, размишљања и љубави према ономе што сам овде студирао. Тренутно сам у Београду на мастер студијама. Тамо сам првенствено због прилика да се укључим у истраживачки рад на институту и мој циљ дугорочни јесте да својим научним доприносом унесем неки бољитак у развијању нуклеарне фузије за коју сматрам да ће једног дана бити значајан извор енергије, рекао је Голеш.

Лауреат награде за најбољег студента Универзитета у Новом Саду је Тривко Кукољ, који је на мастер студијама у Израелу.

Његова мајка каже да је примљен на пет престижних светских универзитета.

Тривко је завршио основне четворогодишње студије за три године са просеком 10. Пријавио се на пет универзитета и института: Кембриџ, Оксфорд, у Лајдену, Утрехту у Холандији и Вајцману у Израелу и на свих пет је и примљен, али услови које је добио у Израелу су били најбољи. Сада је тамо наредне две године колико трају мастер студије, затим следе докторске студије. Прошле године када је добио Пупинову награду Матице српске рекао је, а мени је то остало урезано у сећању, да је привилегија бавити се физиком. Мени је јако драго што он то воли и што је то његов избор и љубав у исто време тако да се надам да ће то ићи својим током, рекла је мајка Тривка Кукоља, Мира.

Финансијски покровитељ награде Најбољи студент Универзитета је Покрајински секретаријат за високо образовање И научноистраживачку делатност, док је Универзитет покровитељ награда Студент генерације.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести