Награђени едукатори здравственог васпитања

НОВИ САД: Институт за јавно здравље Војводине наградио је по три рада у две категорије на конкурсу за за едукаторе из области здравственог васпитања „Мој допринос здрављу заједнице“ у 2021. години.
1
Фото: Дневник/Филип Бакић

У категорији „Слободни стил“ прво место освојиле су психолог из ОШ „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду мр Маја Петаков Вуцеља и психолог из ОШ „Иван Гундулић“ из Новог Сада Светлана Стојшин. Друго место освојила је Љиљана Ајдић из ПУ „Радосно детињство” Нови Сад, а треће место Весна Имброњев из Превентивног центра Дома здравља “Нови Сад”.

У категорији „Примена едукативних средстава које је израдио Институт за јавно здравље Војводине“ прво место освојила је Јелена Ђурић из вртића „Изворчић“ у Стаим лединцима ПУ „Радосно детињство” Нови Сад, друго место Рената Јевтић Мештер из ОШ „Мирослав Мика Антић” из Новог Сада, а треће место Весна Имброњев из Превентивног центра Дома здравља “Нови Сад”.

Награде за прва места су поклон-ваучери за продавницу компјутерско-техничке опреме у износу од по 20.000 динара, награде за друга места су исти ваучери у износу од 10.000 динара, а награде за трећа места су поклон ваучери за књиге у износу од по 5.000 динара, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине.

Поред сажетка са описом здравствено-васпитног рада, едукатори су припремили и фотографије и филмове које илуструју њихов рад.

Конкурс је спроведен у оквиру пројекта „Нови Сад – здрав град“ који Институт спроводи под покровитељством Градске управе за здравство Града Новог Сада.

У жирију су били специјалиста социјалне медицине из Института за јавно здравље Војводине доценткиња др Снежана Укропина, специјалиста социјалне медицине Института за јавно здравље Војводине доцент др Душан Чанковић и  специјалиста струковна медицинска сестра Јелена Ковачев.

Критеријуми оцењицања радова били су ефекти здравствено-васпитног рада, јасноћа постављених циљева, оригиналност у извођењу, ефективност и комплексност креативног приказа, а сваки критеријум бодован је од један до 10.

Било је пријављено  14 радова, 10 у категорији „Слободни стил” и четири у категорији „Примена едукативних средстава које је израдио Институт за јавно здравље Војводине“.

  Љ. П.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести