Најбољи студенти Универзитета у Новом Саду отпутовали на Копаоник

У оквиру пројекта „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“, 125 најбоље рангираних студената Универзитета у Новом Саду отпутовало је  на Копаоник, где ће, уз различите зимске садржаје, боравити у Ски-центру.
в
Фото: Дневник/Филип Бакић

Студенте су испратили декани факултета, заједно са покрајинским секретаром за високо образовање и научно-истраживачку делатност проф. др Зораном Милошевићем, који је том приликом истакао да тај пројекат представља праву разгледницу нашег универзитета.

- Осим образовних задатака, важно је показати посебан однос према културно-спортским активностима – нагласио је проф. др Милошевић, осврнувши се и на остале садржаје у којима студенти имају прилику да учествују, попут путовања у Загреб, Дубровник и Хановер,такође, прикупљања солидарне помоћи за Косово и Метохију, коришћења различитих ваучера... – Све је то најбољи начин да се покаже колико су наши студенти друштвено одговорни, а с друге стране, рекреативни садржаји значајни су за њихово здравље и на тај начин их усмеравају да буду још квалитетнији у својој основној делатности.

Реализатор пројекта је Универзитетски спортски савез Новог Сада, а новац је обезбеђен захваљујући Покрајинском секретаријату за високо образовање и научно-истраживачку делатност, уз посебно значајну подршку Пољопривредног и Медицинског факултета.

- Желимо да наградимо најбоље студенте и покажемо им да вреди студирати и бити најбољи – потврдио је декан Пољопривредног факултета проф. др Недељко Тица. – Поред онога што тражимо од њих кад је реч о наставној активности, желимо да учествују у друштвеним активностима, те смо и ове године донели одлуку да их у потпуности подржимо и надамо се да ће, кад се врате са скијања, у што краћем року завршити факултет. Нама је запошљавање најбољих студената један од стратешких задатака, јер факултет без студената није ништа, а са њима је све. Шаљемо им јасну и недвосмислену поруку да ћемо их увек подржавати.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Током ове године рангирано је укупно 250 најбољих студената који одлазе на скијање, међу којима је прва група на Копаонику боравила у марту, а за наредну годину, како је планирано, број награђених биће повећан на 300.

- Први пут путујем у некој организацији факултета, а увек се водим мишљењем да ништа не очекујем, па је изненађење утолико веће – рекао је студент Факултета спорта и физичког васпитања Недељко Дувњак. – Колико знам, на Копаонику нас чека скијање, као главна активност, а биће и других атракција. Свакако очекујем изненађење, па ће то бити додатни фактор лепоте и уживања. Још не знам да скијам, научићу. С обзиром на то да студирам на ДИФ-у, доста сам спортова пробао, нисам се ни на једном, да тако кажем, зауставио, а тренутно ми је шах главна преокупација.

Б. Павковић

 

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести