Најбољима признања на Дан просветних радника

НОВИ САД: Поводом дана просветних радника наставници разредне наставе у основној школи “Петефи бригада” у Кули Маријани Коларић, наставници српског језика и књижевности у Гимназији “Вељко Петровић” у Сомбору Лидији Неранyић Чанда, психологу у Основној школи “Соња Маринковић” у Суботици Бранки Бешлић, Основној школи “Бранко Радичевић” у Савином Селу и Основној и Средњој школи “9. мај” у Зрењанину уручена су  признања “Др Ђорђе Натошевић”.
с
Фото: Dnevnik.rs

На свечаности у Новом Саду овогодишњим лауреатима највиша покрајинска признања за васпитно образовни рад уручили су потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш и председница Одбора за доделу признања “Др Ђорђе Натошевић” професорка др Оливера Гајић.

- Признање “Др Ђорђе Натошевић” додељује се најбољима већ две деценије и можемо бити поносни на све појединце и установе који су га до сада понели - рекао је Њилаш. - И ове године је међу 20 кандидата било тешко изабрати оне који најбоље, најмарљивије и најквалитетније раде на образовању наше деце.

Уз честитке свим прсветним радницима на њиховом дану, потпредесдник Покрајинске владе подсетио је на то да је у васпитно-образовне установе у Војводини доста уложено из покрајинског и републичког буyета и уз учешће локалних самоуправа, као и да је тренутно у току обнова 150 школских зграда.

По речима Оливере Гајић, ова награда, која носи име великог реформатора српских школа у Аустроугарској, који је и данас инспирација просветним радницима, још један је начин промовисања просветне струке, а доказ за то је и чињеница да су кандидати из године у годину појединци и колективи који осавремењују рад и тако иду у сусрет потребама и интересима својих ученика.

У васпитно-образовне установе у Војводини доста је уложено из покрајинског и републичког буyета и уз учешће локалних самоуправа, а у току је обнова 150 школских зграда

- Ова награда посебно ми је драга и због тога што сам свој први час одржала баш у школи која носи име овог нашег великог рефоматора - рекла је Маријана Коларић. - Ни после 26 година стажа нисам посустала и стално осавремењујем своју наставу , а ова награда сигурно ће ми бити мотив да и даље пружам свој максимум и доприносим напретку сваког детета које треба да изведем на прави пут.

Признање “Др Ђорђе Натошевић”, које је већ добила 2001, Лидији Неранyић Чанда било је подстицај да себи зада још више циљеве, а да их је успешно и остварила препознали су и чланови њеног колектива, али и њени ђаци, који су је поново предложили.

Велики подстицај у будућем раду на развијању међунационалне толераниције, сарадњи с родитељима, те развоју инклузивног образовања у суботичкој Основној школи “Соња Маринковић”, примљено признање биће и за Бранку Бешлић.

Школа у Савином Селу признање је заслужила јер је успела да постане центар образовног и спортског живота села и то у адаптираној и најсавременијом опремом опскрбљеној згради, где се негује мулиткултурализам им и ученицима приближава и кроз ликовне колоније и дечји песнички фестивал.

Основна и средња школа “9. мај”успела је да разбије предрасуде и у читавој суботичкој општини постане пример како треба радити са децом с посебним потребама. Посебно су поносни и на свој телефон за родитеље доступан увек и за сваки савет.

Д. Д.

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести