Нешто мање новозаражених у Војводини и Новом Саду

Током претходног дана у Војводини је регистровано 984 нових случајева (јуче 997). У структури нових случајева 813 (82,6%) је доказано брзим антигенским тестом, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине.
korona hitna pomoc, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Ови пацијенти, представљају  резервоаре заразе који у блиском контакту са другим особама могу пренети вирус и довести до појаве већег броја новооболелих. Мањи број новооболелих је потврђен ПЦР тестом након негативног брзог теста. Највећи број новооболелих је регистрован у Новом Саду, 184 (јуче 238), међу којима, такође доминирају пацијенти потврђени брзим антигенским тестом.

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну, са стабилизацијом тренда оболевања на високим нивоима. У овом тренутку на територији 44 општине и градова ситуација се оцењује као ванредна. Епидемиолошка ситуација се оцењује као неповољна на територији општине Тител.

Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста 30 до 50 година.

Институт ову ситуацију сматра крајње неповољном и очекује продужење епидемијског таласа.

Институт сматра да у наредном периоду треба додатно посветити пажњу поштовању предложених општих мера заштите на сваком месту и потреби вакцинације што већег броја људи.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 21.721. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 5.158, у Панчеву више од 1600, у Суботици и Зрењанину их је тренутно више од 1300. У осталим општинама тренутно је мање од 1000 регистрованих активних случајева.

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести