Нижа и пријатнија температура

НОВИ САД: Нижа и пријатнија температура за око 5 степени у односу на суботу. Током дана слаба до умерена пролазна облачност уз дуже сунчане периоде. Ветар слаб северозападни. Притисак око нормале. Минимална температура 15, а максимална до 26 степени. Увече суво.
suncano oblacno
Фото: pixabay.com

ВОЈВОДИНА: Развој слабе до умерене пролазне облачности током дана уз дуже сунчане периоде поподне и ниже температуре него у суботу. Ветар слаб северозападни, у Банату умерен. Притисак око нормале. Минимална температура 12, а максимална дневна до 26 степени. Увече суво.

СРБИЈА: Нижа и пријатнија температура за око 5 степени у односу на суботу уз променљиву облачност са сунчаним периодима и са могућом пролазном слабом кишом рано ујутру и преподне у северним и централним пределима. Слаба краткотрајна киша је могућа и на југу и југозападу током поподнева. Ветар слаб до умерен северозападни. Притисак око нормале. Минимална температура 12, а максимална до 27 степени. Увече суво.

НАРЕДНИХ ДАНА: У понедељак уз пролазну облачност са дужим сунчаним периодима. Само на крајњем југозападу земље више облачности са могућом кишом током дана. У уторак  и среду претежно сунчано и топло или врло топло уз развој слабе до умерене пролазне облачности током дана. Постоји мања шанса за пролазну слабу кишу. У другој половини седмице задржава се претежно сунчано и топло време уз дневни развој облачности и мало ниже температуре током дана. На крајњем југозападу Србије постоји шанса за кишу и пљускове са грмљавином у поподневним часовима.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА: Срчаним болесницима и особама са респираторним обољењима се саветује опрезност услед очекиваног утицаја биометеоролошке ситуације. Могуће метеоропатске реакције су болови у костима, нервоза и главобоља. Препоручује се додатан опрез учесницима у саобраћају.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести