Нове мере за БГ: Забрана журки и прослава на сплавовима

БЕОГРАД: Лучка капетанија Београд након састанака, консултација и препорука здравствених радника донела је нове мере за бродове, чамце и сплавове према којима се између осталог, забрањују журке и све друге прославе свим врстама плутајућих објеката.
beograd srbija turizam pixabay
Фото: pixabay.com

Под претњом кажњавања за прекршај сходно Закону о пловидби у унутрашњим водама, Лучка капетанијаје обавестила бродарства, заповеднике бродова, старешине пловила, предузећа речног саобраћаја и водопривреде, надлежне органе и организације, привезишта за чамце и наутичке клубове, власнике чамаца, остале учеснике у пловидби, као и сва заинтересована лица на територији Србије да су дужни да се придржавају свих мера ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести Ковид-19 и заштите од те болести.

Примењивати мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести, Законом о здравственој заштити, Законом о јавном здрављу, као и друге мере које природа те болести налаже у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и свим препорукама Кризног штаба РС, наводи се у Саопштењу бродарству Лучке капетаније.

Поред тога, забрањује се организовање журки, прослава и сличног на бродовима, чамцима и плутајућим објектима.

Дозвољена је пловидба чамцем при чему треба водити рачуна да буде обезбеђена раздаљина између лица на чамцу од два метра.

Сваки прекршај одредаба овог саопштења бродарству сматраће се прекршајем у унутрашњој пловидби и казниће се у складу са одредбама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, стоји, између осталог, у саопштењу од јула ове године.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести