Обележен Дан Медија центра „Одбрана“

БЕОГРАД:  Данас је свечано обележен Дан Медија центра „Одбрана“ и 143. године војне штампе у Србији, а у Дому Војске уручена је новинарска награда „Иван Марковић” новинару Политике Милану Галовићу.
1
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Дамир Банда

Галовић је награђен за текст ”Панцири даноноћно чувају небо Србије", објављен у Политици августа 2021. године.

Министар одбране Небојша Стефановић, који се налази у званичној посети Великој Британији, упутио је честитке припадницима Медија центра и подсетио на 1879. годину када је објављен први број часописа "Ратник".

"Честитам вам празник, уверен да захваљујући добрим мислима, мудрим одлукама и оштром перу, ваши најблиставији моменти тек долазе", поручио је Стефановић.

Награду је Галовићу уручила помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић наводећи да постоји "златна нит" која пером и речју повезује "Ратника" и "Одбрану".

"Важно је истаћи да је Медија центар Одбрана Управе за односе са јавношћу, осим информативне, већ одавно и кућа војног етоса, културе, традиције и духовности, дом широко отворених врата, како за припаднике Војске, тако и за све људе добре воље", навела је Томашевић.

Додала је да „Одбрана“ као војни издавач великим бројем квалитетних наслова из године у годину гради препознатљив имиџ на издавачкој мапи Србије, те да организацијом бројних догађаја спада у сам врх овдашње културне понуде.

Директор „Одбране“ потпуковник Биљана Пашић као најзначајнија достигнућа у години за нама истакла је прву награду за најбољу фотографију објављену у европским војним новинама и часописима, коју додељује Европска асоцијација војних новинара - ЕМПА и специјалну награду добијену на Међународним војним играма у Руској Федерацији.

На данашњој свечаности уручена су и признања најзначајнијим сарадницима свих делатности Медија центра „Одбрана“, а приказан је и филм о резултатима рада Управе за односе с јавношћу и њених установа у претходној години.

Медија центар „Одбрана“ обележава свој Дан као сећање на 24. јануар 1879. године, када је у Србији изашао први број војног листа „Ратник“, чију традицију наставља магазин „Одбрана“.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести