Обука за наставнике матерњег језика у Војводини

НОВИ САД: За наставнике који предају предмет матерњи језик и књижевност и који наставу изводе на језицима националних мањина с територије АП Војводине биће организована обука 29. августа у Новом Саду.
skole bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Обуку организују Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице и Педагошким заводом Војводине, саопштила је Покрајинска влада.

Обука наставника се организује за примену општих стандарда постигнућа за крај општег средњег и средње стручног образовања и васпитања за матерњи језик и књижевност.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине националне заједнице Михаљ Њилаш, одржао је јуче састанак са в.д. директором Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања др Браниславом Ранђеловићем и руководиоцем Центра за осигурање квалитета образовања Данијелом Ђукић.

У саопштењу се напомиње и да образовни систем Републике Србије, већ дуги низ година, примењује највише стандарде када је у питању образовање ученика на језицима националних мањина. 

Поред ове теме, Секретаријат са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања сарађује и на пројекту увођења државне матуре, с посебним нагласком на полагању матуре на језицима националних мањина.

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести