Од данас на еУправа обавештење о ПЦР тесту

БЕОГРАД: На порталу еУправе од данас је активирана нова услуга која омогућава грађанима да се пријаве уколико желе да им обавештење о томе да ли им је тест на вирус корона готов стигне на мејл или СМС-ом.
laboratorija, pixabay
Фото: pixabay.com

То је на конференцији за медије Кризног штаба изјавио директор Канцеларије за ИТ Михаило Јовановић, који је истакао да је услуга једноставна, бесплатна и да се може акивирати у три корака.

"На насловној страни портала еУправа постоји информација о активирању нотификације, када грађани оду на ту страну уписују свој ЈМБГ, е-маил и сами одлучују да ли ће попунити и квадрат са бројем телефона. Тада ће добити нотификацију када је њихов ПЦР тест завршен", објаснио је Јовнаовић.

Нагласио је да поруке које се шаљу грађанима не садрже информацију да ли је тест позитиван или негативан, већ само да ли је готов ПЦР тест.

Уколико буду желели да изврше увид у свој ПЦР тест, каже Јовановић, довољно је да посете портал еЗдравље (e-zdravlje.gov.rs), где се улогују уношењем серијског броја картице здравственог осигурања и ЛБО броја и виде свој тест.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести