Од Суботице до Ниша 1.300 километара у цик-цак за помоћ малој Марти

Ненад Поповић звани Маверик из Београда кренуо је на пут од 1300 километара пешке од Суботице до Ниша како би скупио новац за малу Марту Јовичић из Симићева надомак Велике Плане.
с
Фото: Приватна архива

Он планира да прође Србијом у цик - цак како би подигао свест људима о малој девојчици која живи у лошим условима.

Пут је почео пред Нову годину, 28. децембра, а тридесетчетворогодишњи Ненад који се бави педагогогијом је новогодишњу ноћ дочекао у Сенти.

- Објавио сам на друштвеним мрежама своју намеру и људи су се брзо понудили за смештај и храну. Одзив је био невероватан и већ за пар сати сам средио спавање у свим местима кроз које ћу проћи - каже Ненад. - Кренуо сам из Суботице, па сам отишао до Сомбора, да би се вратио за Суботицу, затим сам био Сенти, Кикинди и у Нови Сад сам стигао 3. јануара, у ком одмарам и крећем даље. План је да пут траје до 25. јануара, а све да би се пружила помоћ и скупиле донације за девојчицу од 13 година која са својим родитељима живи у катастрофалним условима.

Он каже да је могуће и да ће пешачење трајати и дуже, како би цела акција била што боља, али и здравија, да се не претвори у неку врсту мазохизма, већ да добије што бољи одзив.

- Пешачићу до краја јануара и можда пар дана у фебруару. Тренутно шетам сам, али увек сам отворен да се неко прикључи. До Руме сам јуче кренуо са још једном колегиницом, која је пројектна менаџерка целе акције - прича Поповић.

Фото: Приватна архива

У Ненадову акцију укључила се и Хуманитарна организација ”Срби за Србе” и уз заједничку сарадњу желе да што пре донесу промене девојчици, као и лепши живот.

- Новац скупљамо кроз рачун ”Срби за Србе” са назнаком за Марту, јер је тако лакше људима из Србије да уплате новац - каже Ненад чији пут могу да прате сви преко друштвених мрежа, на ФБ Ненад Маверицк Поповић или ИГ Ненад Маверик.

Поповић жели што више градова да обиђе, те ће се након Руме обрести у Шапцу, Сремској Митровици, те Београду, Смедереву, затим посетити Симићево где ће видети малу Марту, а потом следе Крагујевац, Краљево, Чачак…

Ненаду желимо срећан пут и да што пре оствари свој циљ, те да мала Марта добије услове за живот које свако дете заслужује.

Маша Стакић

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести