ОНА ЈЕ ДОБРОВОЉНИ ВАТРОГАСАЦ, међу првима стигла на лице места кад је експлодирала граната и без задршке улетела у пламен (ФОТО)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Буран дан и ноћ су иза мештана планиснких села на Сувобору, јер су се суочили са великим шумским пожаром, а потом и са експлозијом заосталог убојитог средства.
б
Фото: рина

 

На лице места одмах су дошле ватрогасне екипе из Горњег Милановца и Чачка, али они који су били први на лицу места су ватрогасци добровољци из Прањана, међу којима се нашла и храбра Ружица.

 

Фото: рина
Фото: рина

- Горела је велика површина под шумом, нас 11 је одмах кренуло да гаси пожар, а онда су у помоћ стигли и ватрогасци из Горњег Милановца и Чачка и заједно смо наставили акцију. Било је веома тешко јер су се пожари појављивали на неколико различитих места истовремено, рекла је за РИНУ Ружица Вујичић из ДВД Прањани.

И њен колега Чедомир Вујичић сагласан је да је гашење било изузетно захтевно.

- Морали смо све да радимо ручно, возило није могло да уђе у шуму ниједно, али ангажовањем и пожртвовањем наших младих из ДВД, успели смо да то локализујемо и да на крају пожар угасимо, казао је он.

Фото: рина
Фото: рина

Мештани сумњају да је експлодирала граната или нека друга експлозивна направа која је на том подручју заостала из неког од претходних ратова.

- Ја сам пошао ка резервоару са водом, јер се доток прекинуо услед топљења цеви у пожару. У једном тренутку одједном је нешто јако пукло и звизнуло. Остала је огромна рупа, е сад да ли је бомба или граната не знам, каже Драгиша Николић коме је пожар стигао у непосредну близину ловачке колибе.

Иако су ватрогасне екипе дале све од себе да пожар локализују и ставе ситуацију под контролу, мештани и даље страхују од избијања нове ватре.

- Морамо и даље да интервенишемо јер где год показује дим то је потенцијално место избијања новог пожара, морамо да прокопамо каналиће и сипамо воду да би спречили поновно ширење евентуално новог пожара, истакао је Чедомир.

На лице места осим ватрогасаца стигли су и полицијски инспектори који ће даљом истрагом утврдити све околности које су довеле до ових инцидената.

рина

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести