ОПЕРАЦИЈА у иностранству ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ, али је прескупа: Осмогодишњи Никола има ТУМОР НА МОЗГУ са којим се бори као лав, али је ПОМОЋ СВИХ НАС НЕОПХОДНА да овај дечак ЖИВИ

КРАГУЈЕВАЦ: Осмогодишњи Никола Мрдаковић из Крагујевца болује од тумора на мозгу и фармакорезистентне епилепсије, која не може да се контролише лековима, па је једина нада за овог дечака операција тумора у иностранству за коју је потребно скупити 400.000 евра.
а
Фото: Промо/Хуманитарна фондација "Буди хуман "

Са два месеца појављује се нистагмус, невољни трзаји очних јабучица. На прегледу су тада уочене беличасте промене у оба ока, након чега детаљним испитивањем лекари постављају дијагнозу Туберозна склероза - мултисистемска болест до које долази мутацијом гена. Спада у ретке болести, није је могуће у потпуности излечити и крајње је непредвидива, у распону од врло благог стања до потпуне нефункционалности и тешке менталне ретардације. Никола има тежи облик ове болести.

Са четири месеца Никола добија и први епилептични напад, изазван бенигним променама на кори мозга и у самом мозгу. Након много примењених терапија које нису довеле до побољшања, установљена је фармакорезистентна епилепсија.


Како да помогнете?

Слањем СМС поруке: Упишимо 1626 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман1626 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001811496-83

Уплатом на девизни рачун: 160-6000001812548-31

ИБАН: РС35160600000181254831

SWIFT/BIC: DBDBRSBG


Осим промена на мозгу, у склопу болести Никола има промене у оба ока, на кожи и бубрезима. Ниједна терапија са којом је покушано до сада није дала бољитак у лечењу. Оперција тумора на мозгу за њега представља једино решење. Примаран је преглед на клиници у иностранству, ради додатних најсавременијих дијагностичких прегледа на основу којих ће се знати који би хируршки захват био најбољи за Николу, као и спровођење самог захвата.

Средства су му потребна за лечење у иностранству, дијагностику, оперативно лечење, терапије, као и за путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.

РИНА

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести