Осми пут на Менхетну одржана конференција о Тесли

ЊУЈОРК: Теслина научна фондација (ТНФ) у сарадњи са Генералним козулатом Србије у Њујорку, одржала је осми пут по реду конференцију под називом "У духу Тесле" у хотелу Њујоркер на Менхетну.
n
Фото: Youtube Printscreen

У суботу 11. јануара у јутарњем програму који је водила Лана Ашанин представиле су се бројне Тесла организације и појединци који су урадили нешто значајно у домену промоције Теслиног живота и дела.

Између осталог приказан је и одломак из романа "Нина од Арабије" о Тесли и Марк Твену који чита глумац Ненад Ненадовић. Један од јунака романа "Нина од Арабије" је и Никола Тесла, а ово је уједно и први роман на Балкану који се читаоцима представља виралним путем, кроз "оживљене" и свима доступне одломке на Јутјубу које читају познати глумци из Србије. 2.

У другом делу програма "Тесла wаyс" путевима Тесле кроз Америку и Канаду - приказан је нови веб сајт и софтвер који ће нам показати сва места у којима је Тесла боравио и радио око шездесет година колико је живео у Америци.

Посетиоци Њујорка, али и целе Америке и Канаде, моћи ће преко својих паметних телефона, преко ГПС координата, доћи на лице места и добити много информација о Теслином раду, у то време и на том месту.

"Ово је тек почетак, планирамо и документарни филм на исту тему као и монографију. На конференцији су били учесници из Србије, Русије, Канаде, Немачке, Америке и Хрватске" - рекао је Никола Лончар председник ТНФ из Филаделфије.

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести