Пастор: Вакцинација у Србији улива људима сигурност

СУБОТИЦА: Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор изјавио је данас да масовна имунизација становништва даје смисао заједничком одрицању свих како би се спречило ширење вируса.
pastor
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)
Пастор је за суботичку Панон РТВ казао и да Србија предњачи у Европи по броју вакцинисаних грађана, "јер има са чиме да вакцинише", и додао да они који су од вакцинисања правили идеолошко питање, или се ослањали на централну набавку унутар ЕУ, сада од обећаног добијају само мрвице.
 
"Срећна је околност што код нас то није случај, имамо на располагању много безбедних вакцина и, што је важно, стиже и нови контингент од 11 милиона вакцина. То је веома значајно јер улива сигурност људима, и даје смисао оним напорима које смо заједно издржали како би зауставили ширење вируса, промени животног ритма коју смо морали да учинимо, а вакцинација доноси и олакшање здравственом систему", оценио је Пастор.
 
Према његовим речима, имунизација ће омогућити враћање нормалном функционисању живота, спортским активностима, одржавању манифестација, људи ће имати могућности да путују...
 
Гост Панон РТВ казао је да је и сам примио кинеску вакцину и да никаквих нуспојава није имао.
 
Оценио је да у Србији људи рационално приступају вакцинисању, јер схватају да садашња ограничења у животним активностима могу да се реше само имунизацијом.
 
"Глупост је забранити неку вакцину само на основу земље порекла произвођача", рекао је Пастор и као пример навео чињеницу да људи годинама узимају одређене лекове, који на њихов организам снажније утичу него вакцина, али никада не питају ко је њихов произвођач, већ се надају да ће ти медикаменти променити стање због којег су и дошли до лекара.
EUR/RSD 117.5833
Најновије вести