Пет акција спашавања из снежних наноса: Ивањички путари на Голији и ове зиме имају пуне руке посла, апелују - пут бива завејан за само пет минута, не крећите ако не морате

ИВАЊИЦА: Ако се усудите да у зимском периоду кренете од Ивањице ка Новом Пазару преко Голије, добро размислите колико је то паметна идеја, јер због променљивих временски услова у ово доба године можете остати завејани.
а
Фото: РИНА

Путари на овом критичном потезу, на деоници Одвраћеница - Преко Брдо увели су 24-овно дежурство.

- Сваке зиме спашавамо путнике који крену на пут, а да се претходно нису информисали о временским условима, нарочито на планини као што је Голија, она своју ћуд промени за 10 минута, због чега можете остати паралисани у снегу - кажу за агенију РИНА у предужећу Путеви Ивањица.

Фото: РИНА

Највеће проблеме на овој деоници праве јаки ветрови који праве сметове високе и по неколико метара, због чега се саветује возачима да избегавају тај ризични путни правац.

- Ми смо у другом степену ангажованости и свакодневно шаљемо путарске екипе на ту тачку, како би да у случају да неко остане завејан брзо реаговали и спречили трагедију. Само ове зиме до сада имали смо преко пет интервенција, где су се возачи сукобили са временским условима Голије - додају путари.

РИНА

Фото: РИНА

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести