Почела реконструкција више клиника у оквиру КЦВ

Почела је комплетна реконструкција зграде у којој су Клиника за неурохирургију, Клиника за васкуларну и ендоваскуларну хирургију и Клиника за анестезију, интензивну терапију и терапију бола Клиничког центра Војводине. Објекат је стар 110 година и у прилично је лошем стању, а Покрајинска влада издвојила је 217 милиона динара за његову обнову.
d
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

- Овај објекат биће завршен за шест месеци, а радимо паралелно и на набавци нове опреме за све три клинике. У наредних неколико недеља почеће и радови на Клиници за интерне болести. До краја године, након одобрења Европске инвестиционе банке, имаћемо и уговор за изградњу блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине - изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Према његовим речима, у току су и радови на Клиници за гинекологију и акушерство, где је, како је навео, проневерено више од 210 милиона динара, а са Канцеларијом за јавна улагања договорена је и реконструкција Поликлинике.

Фото: Покрајинска влада

У оквиру Клинике за инфективне болести завршена је доградња дела зграде, за шта је Покрајинска влада издвојила више од 70 милиона динара.

- Завршили смо и овде велики посао, овакву интензивну јединицу ова Клиника није имала деценијама. Уговорена је и набавка нове опреме, која ће стићи у наредних неколико недеља. За протекле три и по године урадили смо велики и важан посао у здравственом систему, а вредност опреме која је испоручена Клиничком центру Војводине већа је од 1,5 милијарде динара - додао је Мировић и истакао да је циљ комплетна реконструкција и унапређење здравственог система.

Покрајински секретар за здравство професор др Зоран Гојковић навео је да је у Клиничком центру до сада завршена обнова четири клинике, а да упоредо се ради на реконструкцији седам клиника.

 

Фото: Танјуг/Јарослав Пап

- То је огроман посао који захтева систематичност, бригу, припрему и посвећеност. Имамо завршен пројекат и обезбеђен новац за реконструкцију зграде у којој су Клиника за урологију, Клиника за максилофацијалну хирургију и Клиника за пластичну хирургију и на пролеће нас чека и тај посао. План нам је да 2021. године имамо реконструисане све клинике у Клиничком центру Војводине - казао је др Гојковић и најавио да следе и радови у Клиници за очне болести.

 
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

- Колико је важан Клинички центар Војводине, говори податак да смо прошле године прегледали 600.000 пацијената у Поликлинци, хоспитализовали више од 6.000 пацијента , а свет је дошло више од 6.000 беба на Клиници за гинекологију - рекла је директорка Клиничког центра Војводине професорка др Едита Стокић и додала како се током обнове клиника не прекида рад и операције се редовно раде, те да су пацијенти клиника за неурохирургију, васкуларну хирургију и анестезију пребачени у Ургентни центар.

Укупна површина обновљеног и дограђеног дела Клинике за инфективне болести је 459 квадратних метаа, од чега је у 336 квадрата у приземљу и у том делу ће бити смештени пацијенти, а на спрату има 215 квадрата и ту ће бити едукативни центар и сала за састанке.

Љ. Петровић

Фото: Љ. Петровић

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести