Почиње вакцинација здравствених радника ММР вакцином

БЕОГРАД: Почиње вакцинација ММР вакцином здравствених радника у Србији, због епидемије малих богиња која влада од октобра прошле године.
lekari
Фото: Tanjug

Вакцинацијом ће бити обухваћени сви здравствени радници рођени од 1971. до 1989. године, који нису вакцинисани или су непотпуно вакцинисани.
"Обављена је прерасподела вакцина по здравственим установама и почиње вакцинација", речено је Танјугу у Министарству здравља.

Како кажу очекује се и донација ММР вакцина Светске здравствене организације. Вакцине из донације биће намењене онима који нису предвиђени за вакцинацију Правилником о вакцинацији, а ту спадају и здравствени радници.

Директорка Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" Верица Јовановић каже да је вакцинација здравствених радника проистекла на препоруку струке - Републичке стручне комисије за заразне болести и Републичке стручне комисије за болничке инфекције, али и на основу епидемиолошких података где се прати и колико је међу зараженима здравствених радника.

"Вакцинисаће се здравствени радници рођени од 1971. године до 1989. године који су примили једну дозу вакцина", нагласила је Јовановић и додала да је то одговоран поступак који ће допринети да се стање епидемије промени.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести