Појачане контроле пловила на рекама у Србији

БЕОГРАД: У јеку наутичке сезоне инспекција Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфрструктуре спроводиће до краја сезоне повећане контроле пловила на рекама у циљу безбедности учесника у пловидби. 
dunav brodovi
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Помоћник министра за водни саобраћај и безбедност пловидбе Вељко Ковачевић рекао је да је током прошле године инспекција поднела више од 100 прекршајних пријава против учесника у пловидби, а казне се, истиче, крећу од 10.000 до 100.000 динара.

"Најчешћи прекршаји које учесници у пловидби праве су коришћење чамаца који немају дозволе за техничку исправност, употреба чамаца којом управља лице које нема дозволу за пловидбу или непостојање потребне опреме", рекао је Ковачевић за Танјуг.

Због тога су, каже, одлучили да сваке године пред почетак и у јеку наутичке сезоне врше појачане контроле пловила.

Једна од таквих контрола спроведена је и у четвртак, а екипа Танјуга забележила је рад инспекције на Дунаву и Сави у Београду, која је у току контроле имала позитиван и негативан пример власника пловила.

"Имали смо пример власника који је испуњавао све прописане услове. С друге стране, имали смо један негативан случај, где прво власник није било на чамцу, затим смо утврдили да чамац није регистрован од прошле године и против њега је инспекција преузела све потребне мере", указао је Ковачевић.

Најавио је да ће појачана контрола бити настављена током дана, али и наредних дана, све до краја наутичке сезоне.

"Нашем Министарству је безбедност увек на првом месту, не само на путевима и железници, већ и на води. Све пројекте које радимо имају за циљ не само да утичу на економски развој земље, већ и да повећају безбедност грађана", подвукао је Ковачевић.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести