Покрајинска влада: Подршка афирмацији рада и знања

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се на свечаности поводом завршетка још једног издања акције „Учим + Знам = Вредим“, коју Покрајинска влада традиционално подржава.
ucim znam vredim
Фото: vojvodina.gov.rs

Свечани пријем за 248 најбољих ученика који су промовисани на билбордима у Новом Саду, Беочину, Жабљу, Сремским Карловцима, Темерину и Србобрану, одржан је у Покрајинској влади, где су им уручене захвалнице и пригодни поклони.

Милићевић је истакао да је подршка Покрајинске владе акцији „Учим + Знам = Вредим“ – логична, јер је та акција посвећена афирмацији рада и знања, као највиших друштвених вредности и, наравно, онима који су њихови носиоци.

"А то сте управо ви, драги ученици, који сте – радећи вредно и истрајно - сопствено знање, а тиме и сопствену вредност, потврдили не само у свом редовном школовању, него и на домаћим и међународним школским такмичењима“, рекао је Милићевић и поручио ученицима да истрају на путу рада и знања - једином путу који води ка успеху појединца и друштва у целини.

Фото: vojvodina.gov.rs

Како је додао, без бриге и посвећености просветних радника, који су у образовање и успех ових младих људи уградили велики део себе, тај пут сигурно би био много тежи и неизвеснији.

Истовремено, честитао је и родитељима младих талената, уз речи да образовање јесте изузетно важно, али да се најбоље особине наших личности, формирају у нашим породицама, за шта су ова деца најбољи пример.

Председник „Удружења за промоцију друштвене одговорности“ Александар Савановић истакао је да је ова акција показала, да у сваком граду имамо децу којом можемо да се поносимо – децу која својим радом, памећу, талентом и способностима, представљају праве вредности на којима наше друштво треба да почива.

„Од 14 билборда 2015. године са 30 ђака стигли смо до 37 билборда са готово 200 ученица и ученика само у Новом Саду. Од школа које су са подозрењем гледале на овакав вид промоције знања у почетку, дошли смо до ситуације да смо само у нашем главном граду имали 100 пријава из новосадских основних и средњих школа на наш конкурс. А ради се о ђацима који су постизали највеће успехе на републичким и међународним такмичењима. Таквим богатством које имамо, заиста се вреди подичити“, рекао је председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић.

Током свечаности уручене су и посебне захвалнице ученицима који су промовисани две или три године за редом на рекламним паноима. Посебне захвалнице овим ученицима уручили су најбоља млада научница Србије Јелена Владић, потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић и заменик градоначелника Срђан Кружевић.

Фото: Град Нови Сад

„У години која је пред нама, када ће Нови Сад са поносом носити титулу Омладинска престоница Европе, важније је него икада да укажемо на значај образовања и позитивних примера међу младима. Веома је битно да млади знају да вредан рад, стицање знања и посвећеност имају смисла и да шира друштвена заједница такве вредности препознаје. Захваљујући овом пројекту, већ четврту годину за редом имамо прилику да видимо најбоље ученике, децу на коју смо поносни. Нека они буду пример за успех, а ја сам сигуран да ће ова акција мотивисати и њихове вршњаке и да ће подстаћи позитивне вредности у друштву“, рекао је Срђан Кружевић.

На свечаности се обратио и председник општине Србобран Радивој Парошки.

Фото: vojvodina.gov.rs

Пројекат „Учим + Знам = Вредим“ од 2015. године спроводи „Удружење за промоцију друштвене одговорности“. Циљ пројекта је популаризација младих талената промовисањем њихових успеха у билборд кампањи, са намером да се истакну позитивне друштвене вредности. Кампања се спроводи уз подршку Покрајинске владе, Града Новог Сада, као и општина Беочин, Жабаљ, Сремски Карловци, Темерин и Србобран.

EUR/RSD 117.5180
Најновије вести