Полазници академије промовисани у полицајце приправнике

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Дипломци Криминалистичко-полицијске академије и полазници 16. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, данас су званично промовисани у полицајце приправнике.
1
Фото: МУП

„Полицијски посао је тежак, сложен и ризичан, али изузетно леп. То је посао у којем имате прилику да видите захвалност људи, посао у којима резултате видите, ако га добро радите, исте секунде“, рекао је потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Министар је нагласио да ће се трудити да се обезбеде станови за младе полицајце по повољним условима и да се унапређујемо услове у којима раде и уче.

„Наш задатак је да полицајцима пружимо све како би се осећали као елита друштва. Они ризикују свој живот да би се ми осећали безбедно, сигурно и добро у нашој земљи. Без сигурности, без безбедности нема ни инвестиција, ни раста привреде, нема снажне земље“, поручио је министар Стефановић у Сремској Каменици.

Међу полазницима се налазе два полицајца приправника који су као млади стажисти који су били на практичној обуци у Полицијској станици Стари град, показала изузетну посвећеност у храброст. Реч је о Милошу Ванићу и Филипу Карличићу, полазницима 16. класе Центра за основну полицијску обуку, који су непосредно након извршења кривичног дела крађе, брзом и ефикасном интервенцијом ухватили починиоца.

Фото: МУП

Подсетимо, двојица, тада, будућих полицајаца, након завршетка смене, су у Булевару деспота Стефана ухватили осумњиченог који је непосредно пре тога отргнуо златни ланчић једној жени. Иако се дао у бекство, захвалујући присебности двојице полазника ЦОПО, он је одмах ухваћен, након чега је дошла патрола полиције која је ухапсила и привела осумњиченог.

„Показали су да има разлога да верујемо полицајцима и да их поштујемо“, рекао је министар Стефановић и дипломцима Криминалистичко-полицијске академије и полазницима 16. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици пожелео пуно успеха на новим задацима и новим дужностима.

Д. Николић

Фото: МУП
Фото: МУП
EUR/RSD 118.0933
Најновије вести