Порфирије: Спасовдан се слави још од времена деспота Стефана Лазаревића

БЕОГРАД: Патријарх српски Порфирије данас је у Старом двору освештао и преломио славски колач поводом градске славе Спасовдан, и том приликом поручио да се слава још од времена деспота Стефана Лазаревића слави на исти начин, што показује, како је рекао, колико је она значајна.
с
Фото: Youtube Printscreen/Телевизија Храм

Патријарх је истакао да је важно да будемо, не само данас, већ и сваког другог дана организовани у животу.

"Важно је да тежимо вишим стандардима и да имамо институције које ће нам све то омогућити", поручио је Порфирије. Како је рекао, важно је да поред телесног негујемо и духовно.

"Градска слава се слави још од времена Деспота Стефана Лазаревића на исти начин, што показује колико је она значајна", рекао је Порфирије. Он је истакао да славећи славу славимо и Бога, те да се на тај начин са њиме сједињујемо. Градоначелник Београда Александар Шапић је као домаћин славе честитао Спасовдан свим Београђанима. "Докле год сам на челу града трудићу се да се негују традиционалне и духовне вредности", поручио је Шапић.

Свечаности ломљена колача у Старом двору присуствовали су министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, министарка здравља Даница Грујичић, министар без портфеља Новица Тончев, као и државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ. Такође, свечаности су присуствовали и представници војске и полиције.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести