ПРЕМИНУО АЦО ТОМИЋ Ево где ће и када бити сахрањен ПЕНЗИОНИСАНИ ГЕНЕРАЛ

Ацо Томић, пензионисани генерал и бивши начелник Управе безбедности Војске СРЈ, је преминуо.
t
Фото: Youtube Prinscreen/B92

Сахрана је сутра у 11 сати у Горњем Милановцу.

Ацо Томић рођен је 6. октобра 1948. године у селу Ручићи код Горњег Милановца. Завршио је Војну академију, смер артиљерија, 1971. године. Био је командир вода и батерије, а затим се дошколовао у Совјетском Савезу и прешао је Управу безбедности Прве армије, где је био обавештајни орган у аналитичком одељењу.

Почетком деведесетих, Томић је прекомандован у Команду одбране града Београда, као заменик начелника за безбедност, пише РТС.

Из Команде града Томић је, 1993. године, прешао у контраобавештајни одсек Управе безбедности Војске Југославије, а четири године касније премештен је у Приштину, на чело Контраобавештајне групе (КОГ).

Указом Слободана Милошевића 16. јуна 2000, Томић је именован за заменика начелника Управе безбедности док је на исти дан, годину дана касније, именован за начелника Контраобавештајне службе, указом Војислава Коштунице.

Смењен је указом Министарства одбране који је ступио на снагу 7. априла 2003, а већ следећег дана ухапшен је у оквиру акције "Сабља" и држан у притвору три и по месеца.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести