Преминуо Михајло Спорић, стипендиста Универзитета Кембриџ

Стипендиста Универзитета Кембриџ и један од најбољих младих физичара из Србије, студент физике на Тринити колеџу, Михајло Спорић (22) преминуо је после кратке и тешке болести.
M
Фото: Youtube Printscreen

Добитник бројних награда на међународним и домаћим такмичењима из физике, астрономије, математике и других области, Спорић је завршио Математичку гимназију у Београду, носилац је Вукове дипломе, Светосавске награде, добитник златних медаља на међународној Олимпијади из физике у Швајцарској, на такмичењима у Казахстану и Румунији.

Био је студент Електротехничког факултета Универзитета у Београду, смер Електротехника и рачунарство, као и Физичког факултета, на студијском програму Теоријске и експерименталне физике.

Универзитету Кембриџ прослеђен је предлог да се установи награда у част Михајла, студента завршне године на одсеку природних наука и носиоца награде ИБ Тринити колеџа за природне науке.

Михајло ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, а са његовог испраћаја уместо цвећа сав приход биће уплаћен Фондацији Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР.

Pedijatar
10.11.2019 • 18:20
I Bog uzima najbolje...
Pedijatar
10.11.2019 • 18:21
I Bog uzima najbolje...
L0RY
13.11.2019 • 11:27
I onda se zapitas, da li je stvarno važno da se čovek toliko odriče zarad uspeha... Potrošiš se, naruši se zdravlje, a tebe nema u stvarima koje te čine srecnim i slobodnim
EUR/RSD 117.5802
Најновије вести