ПРИБОЈ ДОБИЈА ПОТПУНО НОВИ ИЗГЛЕД Централна градска зона добија ОВО, ево колико вреди

ПРИБОЈ: Општина Прибој у наредном периоду добија нови трг и то са подземном гаражом, а у току је припрема пројектне документације.
а
Фото: РИНА

Трг ће се налазити у централној градској зони, позициониран између два главна градска правца Немањине улице и Лимског кеја.

- Простор је тренутно неуређен користи се као пијаца и паркинг простор. У непосредној близини се налази река Лим и уређен кеј, православна црква Васкрсења Христовог, велики број комерцијалних, административних и културних садржаја који својом структуром ограђују простор, потврдјено је за РИНУ у локалној самоуправи.

Како је наведено у пројектном задатку, циљ реконструкције трга и изградње јавне подземне гараже је формирање вишенаменског трга и пешачке зоне, растерећење простора од моторних возила, реорганизација саобраћајних токова и увођење комуналног реда у јавном простору.

Пројектовати трг ће Немањину улицу повезати са рекреативном зоном дуж реке Лим, који ће представљати центар друштвених и културних збивања, социјалних контаката и који ће визуелно и функционално представљати целину са ширим контекстом, додају у локланој самоуправи.

Реконструкција трга обухват партерно уређење и измештање постојећег простора за паркирање, формирање јасних пешачких праваца и стаза као и простора за окупљање, формирање простора за пијачну продају са мобилним пијачним тезгама, простора за складиштење пијачних тезги, партерно, пејзажно и амбијентално уређење трга, опремање целокупног простора и реконструкцију и унапређење постојећих зелених површина.

Објекат подземен гараже планиран је испод платоа трга, а на крову гараже у плану је да се формира озелењен кров.

Вредност посла процењена је на 30 милиона динара, а тендер је отворен до 24. јуна.

РИНА

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести