Пријатељи деце - „Дунав осигурање – спортске игре младих“

Компанија „Дунав осигурање“ кроз пројекат „Пријатељ од детињства“ организовала је трку за најмлађе у оквиру највеће манифестације аматерског спорта у Европи
1
Фото: Дунав осигурање

Београд, 21. мај 2021. –Караван спорта и пријатељства „Дунав осигурање – Спортске игре младих“ у склопу нове сезоне започео је прва такмичења ширем земље. У оквиру кровног пројекта друштвене одговорности „Пријатељ од детињства“, Компанија „Дунав осигурање“ организовала је мини трку за најмлађе,  како би кроз игру и дружење промовисала важност подршке младим спортистима.

 У четвртак, 20. маја, у Великом парку у Крагујевцу, тридесетак малишана истрчало је мини трку „Пријатељ од детињства“, након које су свечаним паљењем бакље пријатељства - „Дунав осигурање – Спортске игре младих“ отворене игре и у овом граду. Специјални гост и пријатељ Компаније Дунав, Страхиња Рашовић, ватерполиста КВК Раднички, заједно са домаћинима манифестације бодрио је учеснике током трке и уручио им награде за прва спортска достигнућа. У име Ватерполо клуба Раднички, Страхиња је истакао важност промовисања здравог живота, развијања духа фер-плеја и значаја подршке младим спортистима, као што Компанија “Дунав осигурање” пружа кроз свој пројекат друштвене одговорности. Подршка Компаније овом клубу потврда је њене мисије и тежње да се од најмлађих дана спортистима пружи ослонац на путу остварења њихових амбиција.

Фото: Дунав осигурање

Од оснивања до данас, на „Спортским играма младих“ је учествовало око 2 милиона учесника. Спајајући регион кроз такмичења деце из Републике Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, ова манифестација пружа прилику најмлађима да у периоду од марта до августа месеца, потпуно бесплатно учествују у професионално организованим такмичењима у 10 спортова: мали фудбал, улична кошарка, рукомет, одбојка, одбојка на песку, тенис, стони тенис, шах, атлетика и игра између две ватре. Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од УЕФА и Међународног олимпијског комитета, а Компанија „Дунав осигурање“ као поносни спонзор овог такмичења, потврдила да остаје и у наредном периоду ослонац и пријатељ од детињства, доприносећи тако стварању здравијег окружења за најмлађе.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести