Принцеза Даница: За Србију у најлепшем светлу

БЕОГРАД: По свему посебна, 2017. година донела ми је најлепше и најдубље емоције и велике изазове, уз најаву да ће ова 2018. бити исто тако испуњена великим животним моментима, које Филип и ја, оснивајући породицу, са нестрпљењем очекујемо, казала је Тањугу српска принзеза Даница Карађорђевић. 
vencanje tanjug
Фото: Tanjug

Описујући празничну атмосферу у свом дому, Даница, чије је венчање минуле године подсетило на такве догађаје на европским краљевским дворовима, каже да су јој новогодисњи и божићни празници најлепши моменат у години. 

"Тада сам окружена својим најмилијима и, кроз породичну љубав и православне обичаје, у празничном расположењу, враћам се у детињство", рекла је Даница.

Јелку, како наводи, кити симболично, а годину посматра "кроз призму колажа медијума којим се уметнички изражава" и који јој омогућава "да креативно и храбро приступи новим изазовима и тренуцима", које јој будућност доноси. 

"Уметност као катализатор добре енергије и великог мотива, као и велики рад, само су сегменти онога што сам научила од свог оца Цилета, док сам се, од самог детињства, у његовом атељеу уметнички формирала и стасала у особену уметницу, колажисту", објаснила је даница, иначе кћи омиљеног београдског сликара Цилета Маринковића. 

Принцезу Божић асоцира, како сама каже, на време када се зауставља, захваљује на свим подухватима, успесима, као и на искуствима која је стекла и која су је учинила јачом и увек доследном себи. 

А, шта би пожелела поводом великог празника:

"Свима и најпре својој породици желим добро здравље на првом месту".

Она сама, наставиће, каже, да негује оне вредности које је стекла: поштовање традиције, очување љубави и породичне стабилности, који су приоритет у времену великих изазова данашњег динамичног живота.

"Исто тако, налик нашем венчању, и у будуцности ћемо радити на томе да светска јавност нашу земљу види у најлепшем светлу, како и доликује", казала је Даница Карађорђевић. 

EUR/RSD 118.4426
Најновије вести