ПТТ: Награде за Писмо Божић Бати, Патријарх на свечаности

БЕОГРАД: Малим уметницима, победницима конуркса "Писмо Божић Бати" који традиционално организује "Пошта Србије" награде је данас у присуству патријарха СПЦ Порфирија уручио в.д. директор Поште Зоран Ђорђевић.
1
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Ђорђевић је на свечаности у ПТТ Музеју подсетио да је на овај 19 пут организован конкурс пристигло више од 7.000 радова, деце до 12 година из свих крајева Србије, од КиМ до Хоргоша.

"Пошта Србије велика је породица са 15.000 запослених и традицијом дугом два века, и зато смо позвали децу да маштају са нама и да од ове године пишу Божић Бати а не Деда Мразу", рекао је Ђорјдевић.

Од сада пишемо Божић Бати који ће некима од вас донети срећу, навео је он и нагласио да ће Пошта наредне године повећати број награда, како би још више афирмисали Пошту и нашу традицију.

Патријарх је нагласио да се радује што је данас са децом и што са њима може да подели радост због награда добијених пишући Божић Бати, Богомладенцу којем свако од нас има могућност да искаже жеље и потребе.

"Молитва је свима потребна, када је чиста и када је извор љубави Бог увек одговара и ко год је на топао искрен начин из дубине душе упутио молбу могао је да се увери да је Бог чуо и испунио", рекао је патријарх и нагласио да је Бог је љубав и да ће свакоме од нас изаћи у сусрет.

Додао је да се моли и за све оне који нису добили награду да у некој следећој прилици буду добитиници, и наглсио да је сама чињеница да су писали Божић Бати награда.

Најбољи мали уметници, добили су данас награде, за прво место тротинет, друго таблет треће мобилни телефон, а у категорији групних победника, школама и вртићима из којих су радови приспели припали су телевизори.

Изабрано је по пет набољих радова у две катагорије. У индивидуалној победила је Марија Ераковић (12) из Коцељеве, која је написала песму "Мој налепши Божић", друго место припало је Тијани и Тари Маливук (6) из Сремских Карловаца за ликовни рад, треће Павлу Марковићу (7) из Београда за прозни рад "Писмо Бозић Бати", а четврта и пета Еми Лешки (10) из Господинаца, и Уни Глиоријевић (9) из Власотинца за ликовни рад.

У групној конкуренцији за најбоље проглашени су петаци из ОШ "Момчило Поповић Озрен" из Параћина са тимским ликовним радом, друго место освојили су вртићи "Славујак" и "Бошко Буха" из Београда, а треће четвртаци из Јагодине из школе "Црњански". Четврта и пета награда припала је ђацима трећег разреда из школа Бошко Палковљевић Пинки из Старе Пазове и васпитна група из вртића Палчица из Новог Сада.

Награђени радови од данас ће бити изложени у ПТТ Музеју који између осталог и сваке прве суботе у месецу организује бесплатне радионице за најмлађе, на којима они имајју прилику да науче да пишу писмо вољенима и како настаје поштанска маркица.

У Име жирија у којем су били Невена Витошевић и Бранко Стевановић, као и браћа Бојан и Иван Замуровић обратила се Мирјана Булатовић која је рекла да су их освојили и радови деце који су наводили да немају неке велике жеље осим да сви будемо здрави .

Она им је захвалила што су дали свој весели и шарени допринос празничном весељу.

"Прочитали смо пуне вреће писама, написаних Божић Бати", навела је Булатовић и нагалсила је бар три пута толико деце заслужулио награде.

Марија Ераковић победила је са песмицом Мој најлепши Божић уз речи "Драги Божић Бато ја те лепо молим а молим те ето, јер ја сваког волим, не поцетку писма да имаш у виду, нек само од смеха деци сузе иду. Испод јелке поклон, љубав, мир и срећа, здравље за све људе, а за пчеле цвећа".

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести