Путеви Србије: Опрез - коловози влажни, могућа поледица

БЕОГРАД: На најоптерећенијим путним правцима у Србији коловози су влажни и снега има до пет центиметара, тако да се препоручује опрезна вожња, саопштили су "Путеви Србије" и упозорили да је могућа и поледица због ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима.
saobracaj poledica
Фото: Tanjug (D. Aničić, arhiva)

Снега има на путу Владичин Хан - Сурдулица, код петље Бујановац југ - административна линија АП КиМ, на Власинском Језеру ка граници са Бугарском, као и на деоницима Давидовац - Света Петка, Света Петка - Трговиште и Предејане - Чукарка.

На осталим путним правцима првог приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања.

На државним путевима другог приоритета коловози су влажни и снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Крушевца, Новог Пазара, Врања.

Иста је ситуација и на осталим путним правцима трећег приоритета на територији Ивањице, Крушевца, Новог Пазара, Ужица и Врања.

"Путеви Србије" су упозорили да се код Зајечара, на Ðердапској магистрали у тунелима стварају леденице и поред сталних интервенција, саветује се опрезна вожња.

Учестали су одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, а највише их је на Ђердапској магистрали.

Опрез у вожњи се саветује на путу код Пожеге, због могућих осулина, односно камења на коловозу.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.
Саобраћај је забрањен за шлепере и камионе са приколицом на путним правцима Јошаничка Бања - Копаоник, Краљево (Кованлук) - Брезна – Гоч и Копаоник – Рудница.

Одрона има на путним правцима Јавор - Сјеница, Адрани - Краљево - Рашка - Нови Пазар - Рибариће - државна граница са Црном Гором (гранични прелаз Мехов Крш), Аљиновићи - Сјеница - Нови Пазар, Рашка - административна линија АП Косово и Метохија (Јариње), Рибариће - административна линија АП Косово и Метохија (Брњак), Дојевиће - Пазариште - Тутин - Мехов крш и Биљановац - Јошаничка Бања.

Такође, одрона има и на путним правцима Краљево (Ратина) - Краљево (Кованлук), Дивљака - Ивањица - Јавор, Ивањица - Бук и Бук - Радочело, Вучковица - Ивањица, Прилике - Катићи - Јасеново, Бук - Међуречје - Куманица, Горњи Дубац - Луке - Ивањица, Куманица - Преко Брдо, Одвраћеница - Преко Брдо и Куманица - Глеђица.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Коловоз је влажан и снега има до пет центиметара на прилазу граничним прелазима ка Бугарској, Северној Македонији и Црној Гори.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни, а "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести