Путеви Србије: Опрез због мокрих коловоза и магле и поледице

БЕОГРАД: Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је вечерас да су најоптерећенији путни правци И приоритета/А категорије одржавања проходни и да нема снега
Putevi, kiša Foto: Tanjug/ J.Pap
Фото: Tanjug/ J.Pap

На државним путевима II приоритета/Б категорије и III приоритета/Ц категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметарана територији Крушевца, Ивањице и Новог Пазара.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура и на мостовима.

"Путеви" упозоравају возаче да опрезно возе и због магле.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни, али се возачима сааветује да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут.

АМСС: Саобраћај умерен, добра проходност

БЕОГРАД: Саобраћај је тренутно широм земље умереног интензитета, на наплатним рампама нема дужих чекања, саопштио је вечерас Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Како се наводи у саопштењу, возаче поред углавном сувих коловоза и добре видљивости очекује и добра проходност на путевима и на прилазима зимским туристичким центрима.

Према информацијама Управе граничне полиције, на путничким и теретним терминалима граничних прелаза у земљи нема задржавања, осим на Келебији и Батровцима, где теретна возила на излазу из земље чекају по 60 минута.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести