Расте број заражених студената, већина оболелих невакцинисани

БЕОГРАД: Према подацима Студентске поликлинике у Београду у последње две недеље повећава се број студената заражених вирусом корона, а три четвртине инфицираних нису вакцинисани, рекла је данас ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић.
korona posao pixabay
Фото: Pixabay.com

Како је рекла, од 23. до 29. августа регистровано је 47 оболелих од ковида-19, а од 30. августа до 5. септембра 69 инфицираних студената.

Од 1. септембра прошле до 5. септембра ове године у Студентској поликлиници регистровано укупно 2.640 заражених студената.

"Долази до озбиљног пораста инфицираних, а према подацима које смо добили три четвртине заражених студената нису вакцинисани", рекла је Поповић на данашњој седници Сената Универзитета.

Додала је да је већина вакцинисаних студената примила Синофарм вакцину, док је једна трећина примила остале вакцине доступне у Србији.

Поповић је казала да је у Студентском центру Београд тренутно смештено 6.000 студената, а да је њих 14 заражено вирусом корона.

Навела је да Студентска поликлиника у сарадњи са другим организацијама почиње интензивну кампању промоције вакцинације међу студентима и пренела апел те установе деканима факултета да их подрже и омогуће студентима, посебно бруцошима, да погледају промотивни видео материјал о значају имунизације.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести