Рекордно интересовање за добровољно служење војног рока

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић захвалио је данас младим људима у Србији што су се у рекордном броју пријавили за добровољно служење војног рока у септембру.
Specijalc Vojske Srbije Foto: Vojska Srbije
Фото: Војска Србије

Како је наведено у саопштењу Министарства одбране млади су се пријавили за добровољно служење војног рока у највећем броју у последњих шест година.

Стефановић је истакао да је изузетно поносан што су се определили да на овај начин служе својој земљи и што показују тако величанствену љубав према Србији.

"Они ће имати прилику да током шест месеци, колико траје служење војног рока, добију нова знања, упознају нове људе и стекну нове вештине, да виде зашто је важно да неко служи својој земљи", рекао је министар Стефановић, а преносе у саопштењу.

Према његовим речима, Србија је значајно напредовала на респектабилним светским листама које процењују снаге војске.

"То показује да сви препознају наша улагања не само у опрему и технику, која су највећа у последњим деценијама, већ и у људе, оно најзначајније што чини нашу војску", рекао је Стефановић.

Како је навео, то јесте признање за нашу земљу, али смо посебно поносни на младе људе који долазе да служе својој земљи.

"Готово 80 одсто младих, који дођу да добровољно служе војни рок, определи се да након тога настави да служи својој земљи као професионални војник. Многи касније постану и подофицири наше војске и чине, заиста, кичму нашег система одбране", истакао је Стефановић.

Додао је да се држава потрудила да им током служења војног рока ништа не недостаје.

"Уз смештај, храну, путне трошкове, здравствено осигурање - имају и месечну накнаду од 38.000 динара, јер желимо да виде да њихова држава брине о њима. Наравно, прве војничке плате, као професионалци, примаће и значајно више, а захваљујући председнику Вучићу и његовом залагању од наредне године имаћемо и за 25 одсто веће плате у читавом систему одбране", рекао је министар одбране.

Он је истакао да ће служење војног рока бити одлична прилика за ове младе људе да виде да ли су спремни да достигну изазове које су савладале многе генерације пре њих, али и да помогну да наша земља остане чврста, снажна и независна и да може да настави да своје одлуке доноси искључиво у интересу сопственог народа, наведено је у саопштењу.

Vanja
06.09.2022 • 15:54
Jer nemaju nijednu drugu opciju..
EUR/RSD 117.2860
Најновије вести