Решење стамбеног питања за 6.100 породица

БЕОГРАД: Регионалним стамбеним програмом требало би да буде решено стамбено питање за 6.100 избегличких пиродица у Србији, каже заменица Комесара за избеглице Светлана Велимировић.
Izbeglicki_Kamp_Sr.Kamenica08-FIL
Фото: Дневник (Ф. Баикћ), илустрација

Она је нагласила да је до сада одобрено, потписано, уговорено и реализују се пет потпројеката којима ће бити решено стамбено питање за 4.897 породица.

"Данас је десети састанак УО пројекта стамбеног програма и очекујемо да буде одобрен још један потпројекат за решење стамбеног питања за још 600 породица", рекла је Велимировић гостујући на РТС.

Како каже ових дана се очекује потписивање још једног потпројекта који је одобрен на претходној скупаштини, који ће обезбедити трајна решења за још 490 породица, што би значило да ће укупно 6.100 породица решити своје стамбено питање.

Још око 7.200 породица, појашњава она, има потребу за неким видом подршке у решавању стамбеног проблема.

Они који су почели сами да решавају проблем, додаје, добиће помоћ. најбрже ће ићи код оних породица које имају плац и које су планирале постављање монтажних кућа или код пориодица које су се определиле за куповину сеоских домаћинстава.

"Мали проблем имаће породице које су се одлучиле за градске средине", нагласила је Велимировић.

Регионални стамбени програм је заједнички програм Србије, Црне Горе, БИХ, Хрватске који има за цилх да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Он се спроводи од 2013. године, а данас се у Београду одржава састанак дионатора, како би се обезбедила нова средства за куће и станове.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести