РХМЗ упозорава на ВИСОКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ У ДРУГОЈ ДЕКАДИ ЈУЛА, на паклене дане СТИЖУ И ВРЕЛЕ НОЋИ

БЕОГРАД: Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће током друге декаде јула у Србији бити веома топло и да ће већ данас и сутра максималне температуре достићи 34 и 35 степени, док ће у среду и четвртак бити још топлије - у већини места од 35 до 38 степени.
sunce sesir
Фото: pixabay.com

У четвртак ће на југу и истоку земље, као и у Поморављу локално бити и до 40 степени Целзијуса.

Температура ће у петак и суботу бити у краткотрајном паду, за пет до осам степени, али се убрзо након тога, од 16 до 20. јула очекује повратак максималних температура од 35 до 40 степени Целсзијуса.

У великим градовима очекују се и тропске ноћи са минималним температурама изнад 20 степени.

Током друге декаде јула у Београду веома топло, па ће већ данас и сутра максималне температуре достићи 34 степена, док ће у среду и четвртак бити још топлије - од 36 до 38 степени.

Температура ће у петак и суботу бити у краткотрајном паду за 5 до 7 степени, али се убрзо након тога, од 16 до 20. јула очекује повратак максималних температура преко 35 степени.

На подручју града очекују се и тропске ноћи са минималним температурама од 20 до 24 степена Целзијуса.

У Србији у понедељак претежно сунчано и топло, температура до 34 степена

У Србији данас претежно сунчано и топло.

Најнижа температура од 11 до 19, а највиша од 31 до 34 степена. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, саопштио је Републички хидрометеролошки завод.

У Београду претежно сунчано и топло.

Најнижа температура око 19, а највиша око 34 степена. Ветар слаб до умерен, западних смерова.

У Србији у наредних седам дана, до 17. јула, претежно сунчано и веома топло.

Уз локални развој облачности, највећа вероватноћа за појаву пљускова са грмљавином је у четвртак, 13. јула, после подне, увече и ноћу, нарочито на северу Србије, где ће бити услова и за појаву непогода са градом и олујним ветром.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести