РХМЗ упозорeње: Град и обилни пљускови и за викенд

БЕОГРАД: Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће пљускови и грмљавина, који се очекују данас и сутра, локално бити праћени градом, јаким ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време.
kisa pljuskovi
Фото: Dnevnik, arhiva

У петак и суботу, 10. и 11. јуна, падавине ће се интензивирати, па се местимично очекује од 30 до 60 мм кише за 24 сата, објављено је на сајту РХМЗ.

У Банату, Срему, западној Србији, Шумадији, југоисточној и југозападној Србији и на Косову и Метохији на снази је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време.

У осталим деловима земље укључен је жути метео-аларм, што значи да време може бити опасно.

Сутра нестабилно-киша, пљускови, грмљавина, град, до 27 Ц

У Србији сутра променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом или пљусковима са грмљавином, који локално могу бити израженији са већом количином падавина, градом и јаким ветром у зони пљускова, нарочито на западу и југозападу.

Ветар слаб до умерен, у Банату, доњем Подунављу и Поморављу повремено и јак јужни и југоисточни, који ће после подне на западу и северозападу бити у скретању на северни и североисточни.

Јутарња температура од 12 до 18, а највиша дневна од 24 до 27 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду променљиво облачно и нестабилно, повремено са кишом или пљусковима са грмљавином, израженијим после подне и увече.

Ветар слаб до умерен, југоисточни. Јутарња температура око 18, а највиша дневна око 25 степено.

У Србији у наредних седам дана, до 16. јуна, променљиво и нестабилно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће до суботе јужно од Саве и Дунава бити израженији са већом количином падавина, локалном појавом града и јаког ветра у зони пљускова.

Од недеље смањење жестине и интензитета падавина у односу на претходни период.

Уз смену сунчаних и облачних интервала, у недељу и понедељак краткотрајни пљускови са грмљавином очекују се понегде у источној, централној и јужној Србији, а од среде и у осталим крајевима.

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести