РТС одбације непримерене инсинуације о Констракти

БЕОГРАД: Радио телевизија Србије данас је оштро осудила као непримерене инсинуације неких појединаца на друштвеним мрежама о значењу фотографије српске представнице на Песми Евровизије Ане Ђурић Констракте.
rts logo, ilustracija
Фото: Илустрација

У саопштењу РТС наводи да су непримерене инсинуације да сто који се налази на Констрактиној фотографији подсећа на слово "З" и да представља подршку руској војсци у рату у Украјини.

"Одлучно демантујемо било какву сличну намеру и сматрамо злонамерним довођење у везу наше представнице са актуелном политичком ситуацијом у свету", истиче РТС.

На фотографији која кружи мрежама, Констракта седи у фотељи одевена у црвену хаљину, а испред ње се налази лавор, поред кога је с њене леве стране једно велико ускршње јаје, а са десне више јаја у корпи. Ускршња јаја су постављена на два дрвена сточића, од којих један обликом наликује великом слову "З", док је други постављен као његов обрнути одраз.
 

У саопштењу се истиче да се "столови на фотографији више од три године користе за потребе емисија, а у овом случају су искоришћени за само једно фотографисање".

РТС наводи и да је "учитавање неког новог смисла том сценографском елементу апсолутно бесмислено, а у неким случајевима и злонамерно".

"Оригиналан наступ и појава представнице Србије интригирају не само нашу, већ и светску јавност, али увек и једино као уметнички перформанс за који је сигурно да је окренут љубави према човеку и животу", закључује се у саопштењу које је РТС проследио медијима.

 

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести