РТС: Привредни суд утврдио да је СББ повредио права РТС

БЕОГРАД: Привредни суд у Београду донео је данас пресуду којом је утврдио да је СББ повредио права РТС-а неовлашћеним реемитовањем и саопштавањем јавности програма РТС-а на својој ОТТ платформи ЕОН, саопштио је Јавни сервис. 
rts
Фото: RTS

Истом пресудом, како наводи РТС, Привредни суд забранио је СББ-у даље вршење ове повреде под претњом новчаног кажњавања."Образложењем је потврђено да оператор мрежа за дистрибуцију медијских садржаја не може неовлашћено да преузима програме јавног медијског сервиса, без сагласности јавног сервиса и без уговором утврђених услова такве дистрибуције", истиче се у саопштењу РТС.

Како се наводи, уговор који је раније постојао између РТС-а и СББ-а, истекао је крајем фебруара 2018. године, без спремности СББ-а да закључи нови, а да при томе, ни тај, претходни уговор, није обухватао ОТТ, већ искључиво и једино симултано, односно истовремено реемитовање."У истом поступку, Привредни суд у Београду одбио је противтужбени захтев СББ-а, којом је ова компанија тражила да јој се призна право да без сагласности РТС-а, дистрибуирају РТС-ове канале преко Интернета", наводи Јавни сервис.

EUR/RSD 117.5504
Најновије вести