Сарадња Србије и Словеније у области одбране у успону

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Небојша Стефановић оценио је данас у Београду у разговору с начелником Генералштаба Оружаних снага Словеније Робертом Главашем, да је сарадња две земље у области одбране у успону.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Како је саопштило Министарство одбране, Стефановић је навео да успон сарадње у области одбране потврђује и План билатералне војне сарадње два министарства за 2021. годину, који обухвата значајан број конкретних активности.

Посебно је указао на могућности унапређења војно-војне сарадње кроз учешће припадника Војске Србије у планинском центру за обуку Оружаних снага Републике Словеније, као и учешће словеначких представника на курсевима у Центру АБХО у Крушевцу.

Стефановић је изрази захвалност за учешће словеначког контингента у операцији Кфора на Косову и Метохији.

Генерал Главаш је истакао да је Западни Балкан један од приоритета током председавања Словеније Европској унији и потврдио да постоји потреба унапређења сарадње у области одбране, нарочито у области војно-војне сарадње и кроз учешће припадника Оружаних снага Републике Словеније у Центру за мировне операције Војске Србије.

Двојица саговорника сагласили су се и да постоји добар потенцијал за размену искустава из учешћа у мултинационалним операцијама УН и ЕУ, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести