Шест и по деценија Филозофског факултета УНС

Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду на свечаној академији, у петак 29. новембра, у 11 часова обележиће 65 година од оснивања и успешног рада.
Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

Тог дана Факултет ће у свечарском руху дочекати угледне званице и драге сараднике и партнере уз пригодан програм и доделу признања најбољим младим истраживачима и научницима, те захвалница партнерима. Потом ће уследити отварање две изложбе.

Прва ће пружити увид у почетке Факултета кроз преглед оновремене штампе, а друга „Отворена врата: ово још нисте видели“, у организацији Библиотеке Факултета представиће на несвакидашњи начин књиге на језицима који се уче на Факултету – илустрована, занимљива издања, енциклопедије, репрезентативне монографије о земљама, речнике, књиге које је Факултет на поклон добијао од амбасада, страних културних институција и издавача, а које стоје у фондовима, али нису видљиве.

Затим ће бити одржана и промоција зборника „Дериватолошко-лексиколошка истраживања руског и српског језика проф. др Јелке Матијашевић“ у организацији Одсека за славистику.

Овог слављеничког дана следи и сусрет са златним дипломцима који су дипломирали пре 50 и више година, а којима ће на посебној свечаности бити уручене златне дипломе. Филозофски факултет позива све некадашње студенте који су дипломирали између 1969. и 1974. да се јаве на телефон 021/450-690 или на мејл protokol@ff.uns.ac.rs, како би припремили златне дипломе. У њихову част, садашњи студенти врло активне и тражене драмске секције, извешће представу „Ожалошћена породица“.

Протекли месеци били су у знаку значајног јубилеја, а посебно стручне и научне конференције, дани страних култура, изложбе, промоције књига, књижевне вечери, позоришне представе, предавања почасних гостију из земље и иностранства, концерти.

В. Ц.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести