Синод СПЦ: Омогућити литургије верницима; Гојковић: Не науди ближњем свом

БЕОГРАД: Свети Архијерејски Синод Српске парвославне цркве обратио се данас после седнице, државном врху Републике Србије са предлогом и молбом да се одобри кретања верницима на Васкрс, од пет до десет часова ујутро.
patrijarsija, spc
Фото: Српска Православна Црква

Како се наводи у саопштењу СПЦ , молба да се размотри прекид забрану кретања услед пандемије вируса корона у овом временском интервалу на Васкрс, упућен је како би православни хришћани, који нису у изолацији и самоизолацији могли да узму учешћа на јутрењу и Литургији на свој највећи празник.

Са исте седнице упућени су изрази братске љубави и солидарности митрополиту црногорско-приморском г. Амфилохију и огорчења због поступака власти Црне Горе према њему.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, одговарајући на питање новинара поводом захтева свештенства СПЦ да се омогући писуство верника на ускршњим литургијама, истакао је да је децидан став струке, као и државе, да се обезбеди потпуно социјално дистанцирање.

"Нисам теолог, али основни хришћански закон каже "Љуби ближњег свога", у овом случају то значи да не требамо да наудимо својим ближњима и да треба да их сачувамо", рекао је Гојковић.

(Танјуг, Дневник)

Ilija ikić
13.04.2020 • 16:46
Popovi hoće pare.
Srbin iz Kanade
13.04.2020 • 17:44
Netreba dozvoliti. Prece je sacuvati narod od bolesti. Svi mozemo da se pomolimo u nasim kucama. Najvecu zaradu crkava ima za Bozic i Uskrs pa se bore da ne izgube. Njih nije briga za narod.
EUR/RSD 117.3121
Најновије вести