Сјеница поплавила насеља, излила се и Бјелица

СЈЕНИЦА: Услед обилних падавина које су захватиле претходних дана југозапад Србије дошло је и до изливања река на територији општине Сјеница, а према речима Муниба Мујагића, председника те општине, ситуација је овог јутра јако тешка.
e
Фото: TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ/

„Ситуација је катастрофална. Много је теже јутрос него што је било током јучерашњег дана. До јутрос у три сата ништа није указивало да ће оволико порасти ниво Грабовице. Све се било смирило. Али од 3 сата јутрос је водостај Грабовице нагло порастао и на многим местима река се излила. Цела насеља су поплављена. Јако је тешка ситуација”, рекао је за Тан‌југ Мујагић.

Иначе, припадници Сектoра за ванредне ситуације, Србијаводе обезбеђују места где се током дана очекује врх поплавног таласа.

РХМЗ је упозорио и да се на простору Косова и Метохије, југоисточне и источне Србије доћи до већих падавина, тако да поновни раст река не иде никоме у корист.

Лучани: Излила се река Бјелица, исељена једна породица

ЛУЧАНИ Водостај реке Бјелице дужином целог тока тренутно је изразито увећан, а река се излила на пољопривредно земљиште у појединим насељеним местима.

Према речима Миливоја Доловића, председника општине Лучани, услед изливања реке Бјелице дошло је до плављења пољопривредног земљишта у селима Живица, Турица и Пухово.

„Угрожена су и два путна правца у Вичи и Гучи”, додао је Доловић.

Како је за Тан‌југ рекао Милија Миленковића, помоћник председника општине Лучани, једна породица је исељена и у два домаћинства је вода ушла у двориште.

 "Ако за сат, два не уђе више то је то, али ако настави онда може бити критично”, рекао је он.

Богојављенско пливање за Часни крст на реци Бјелици у Гучи отказано је због апела надлежних републичких органа и временских неприлика као и најављених појачаних падавина.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести