Сомборац Данило Шијан написао најлепше писмо Деда Мразу

БЕОГРАД: Деци која су на 16. конкурсу “Пиши Деда Мразу” упутили најлепша писма су додељене награде. Награде су уручене на свечаности уз изложбу најатрактивнијих дечјих радова, као и пригодан забавни програм у коме су учествовали и најмлађи фолклорци КУД “Ђока Павловић“.
deda mraz
Фото: pixabay.com

У појединачној конкуренцији прву награду освојио је Данило Шијан из Сомбора, за маштовиту и оригиналну причу о дечаку Момчилу који је једини сазнао тајну омиљеног деке, саопштено је из Пошта Србије.

Друга је била Николета Токоди из Суботице, с бајковитим цртежом виле која лети кроз снежну, зимску ноћ, а треће место припало је Леониду Рашковићу из Крагујевца за ритмичну песмицу племените поруке и наглашене емпатије.

У колективном стваралаштву прву награду освојили су малишани вртића “Полетарац“ из Оџака, јер су се ликовна дела ових малих креативаца издвојила ефектним колоритом, ведрином и квалитетом композиције новогодишњих мотива и празничне атмосфере.

Другу награду добила су деца из Предшколске установе “Чукарица“ - Вртић “Сањалица”, која су направила књигу са занимљивом причом “Вила спасава Деда Мраза“ и још занимљивијим цртежима.

Треће место заслужили су ученици IV/3 Основне школе “Владимир Роловић“ из Београда, за необичан рад у оригами техници - песму о Деда Мразу, Пошти и њеним вредним поштарима, употпуњену илустрацијама.

На конкурсу су традиционално учествовала деца узраста до десет година из целе Србије. Од 3. новембра до 3. децембра, пристигло је близу 6.300 радова, како појединачних, тако и колективних из предшколских установа и основних школа.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести