Спутњик обележио пет година рада у Србији, присуствовао Вучић

БЕОГРАД: Свечаним пријемом којем је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, руски портал Спутњик прославио је вечерас пет година рада у Србији.
sputnjik proslava4, fonet
Фото: FoNet

Међу гостима били су и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко, редитељ Емир Кустурица, глумац Милош Биковић, бивши нацелник Генералштаба Љубиша Диковић и личности из света уметности, културе и спорта.

На пријему је био и председник Праве Црне Горе Марко Милачић, који је при уласку развио тробојку и потом је поклонио главној уредници Спутњика Љубинки Милинчић.

Фото: FoNet

Љубинка Милинчић рекла је да је Спутњик постао "један од најцитиранијих медија", а вечерас је, како је навела, чула од председника Вучића да је Спутњик постао "један од најутицајнијих медија".

Честитајући рођендан Спутњику, амбасадор Боцан-Харченко рекао је да "делимо сличне вредности и заједничке циљеве, а у првом реду, то је истина".

Фото: FoNet

"Због те истине захвални смо Спутњику што нам пружа помоћ", рекао је амбасадор.

Окупљенима се обратила и заменица главног уредника МИА Русија Севодња Јелена Чепурних, која је честитала јубилеј у име 4.000 запослених који говоре на 33 језика.

Фото: FoNet

Пријему су присуствовали и француски хуманитарац Арно Гујон, глумица Вјера Мујовић, редитељи Станко Црнобрња и Љубиша Ристић...

На почетку свечаног програма приказан је филм о Спутњику.

Фото: FoNet
Ljiljana Kuzjak
12.02.2020 • 09:12
Veliki, najveci Emir Kusturica!
EUR/RSD 117.2962
Најновије вести