Столић: Нагло порастао број оболелих с тежом клиничком сликом

ГРАЧАНИЦА: Према најновијим подацима у српским срединама на КиМ заражено је 105 особа, због чега Начелник инфективне клинике у Грачаници Бобан Столић упозорава на веома нестабилну епидемиолошку ситуацију.
korona kovid tanjug
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

"Нагло је порастао број пацијената са тежом клиничком сликом, односно пацијената који изискују хоспитализацију. Тренутно на Инфективној клиници клиничко болничког центра Приштина са привременим седиштем у Грачаници хоспитализовано је 42 пацијента,од којих је девет прикључено на кисеоник", рекао је Столић за РТВ.

До сада је око 10.000 грађана са КиМ вакцинисано против корона вируса од којих је 2.260 са централног Косова.

Председник општине Грачаница и председник кризног штаба Срђан Поповић наводи да је задовољан досадашњим процесом вакцинације.

"Сваког дана апелујемо на наше становништво да мора да се вакцинише, то је један од битних предуслова да заштитимо своје породице и наравно своје мештане, на томе ћемо инсистирати и у наредним данима. За сада смо задовољни како вакцинација тече и услови под којим се наши мештани вакцинишу су веома добри", додао је Поповић и додао да је цео процес добро организован, као и превоз до Куршумлије”, додао је Поповић.

Надлежни апелују на становништво да се придржава превентивних епидемиолошких мера у циљу заштите од ширења корона вируса.

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести