Сунчано и топло, увече магла

​​​​​​​НОВИ САД: Претежно сунчано и топло време за ово доба године. Могућа је сумаглица и магла ујутру и увече. Ветар слаб јужни и југоисточни.
zima
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Притисак изнад нормале и у даљем порасту. Минимална температура -1° а максимална до 14 степени.

ВОЈВОДИНА: У већини предела претежно сунчано током дана и топло време за ово доба године уз слаб јужни и југоисточни ветар. По Срему и на западу Бачке ће бити магле и сумаглице. Ветар слаб јужни и југоисточни. Притисак изнад нормале и у даљем порасту. Минимална температура -2, а максимална до 14 степени.

СРБИЈА: У већини предела претежно сунчано током дана и топло време за ово доба године уз слаб јужни и југоисточни ветар. По котлинама и понегде у речним долинама ће бити магле и сумаглице. Ветар слаб јужни и југоисточни. Притисак изнад нормале и у даљем порасту. Минимална температура -3, а максимална до 15 степени.

НАРЕДНИ ДАНИ: Идуће седмице у половини предела Србије сунчано током дана и топло за ово доба године уз слаб јужни и југоисточни ветар. Међутим, у јутарњим сатима биће магле која се може дуже задржати по котлинама као и у већем делу западне и јужне Србије уз хладније време. У тим областима ће се формирати ткзв. Температурна инверзија, па ће на планинама бити знатно топлије него у низијама. Током прва три дана идуће седмице на Златибору максимална температура може достићи 15°Ц, а на Копаонику на 1700 мнв до 10°Ц уз топљење постојећег мањег снежног покривача.

Фото: meteos.rs

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА: На већину хронично оболелих биометеоролошке прилике могу имати релативно повољан утицај. Особама са кардиоваскуларним тегобама се и даље саветује известан опрез.Током јутарњих часова, у пределима са маглом, тегобе могу имати астматичари. Од метеоропатских реакција могући су главобоља и раздражљивост. Препоручује се умерена физичка активност, као и адекватно одевање у складу са термичким условима.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести