Супернова: Прихватили смо најбитније елементе уговора и цену

БЕОГРАД: Кабловски оператер Супернова саопштио је данас да су поједини медији изнели лажне информације о току преговора са Јунајтед медијом и да су дужни да јавност упознају са истином и чињеницама, а то је, како наводе, да су прихватили најбитније елементе уговора као и цену.
daljinski upravljac
Фото: pixabay.com

У саопштењу се наводи да је Јунајтед медија послала понуду правним лицима - Радијус вектор д.о.о. Београд, Коперникус Тећнологy д.о.о. Београд, Маско д.о.о. Београд и Телемарк Сyстемс д.о.о. Чачак, АВЦОМ д.о.о. Београд која послују на тржишту преко 15. година и регистрована су код Агенције за привредне регистре и под брендом „Супернова“ чији жиг је регистрован код Завода за интелектуалну својину.

"Јунајтед медији" није сметао бренд „Супернова“ током 2019. године, када је од кабловских оператера који послују под поменутим брендом приходовала више од 4.000.000 евра", напомиње се у саопштењу Супернове.

Они истичу и да је понуда која им је послата за све кабловске оператере који послују под брендом „Супернова“ била вишеструко неповољнија од услова које су да сада имали оператери Радијус Вектор и Коперникус Тенолоџи.

"Јунајтед медија хтела је да нас ограничи како територијално тако и по броју корисника и да нам пеналима од више десетина милиона евра онемогуће ширење мреже на друге велике територије као што су Нови Сад, Крагујевац и други, грубо кршећи закон", тврди Супернова у саопштењу.

Наводе и да Јунајтед није хтео ни да им да канале Нова С и Нова Спорт и нису хтели да им гарантују за будући квалитет садржаја на каналима Спорт Клуба.

"Прихватили смо најбитније елементе уговора, а то су цена (која достиже 20.000.000 евра) и дужина њиховог трајања (три године), док је једини наш захтев био да текст уговора буде исти као ранији уговори које су имали кабловски оператери и такав бисмо уговор одмах потписали", наводи Супернова.

Кажу и да су се обратили истовремено и менаџменту Јунајтед медије и власницима БЦ Партнерс у нади да се нађе компромисно решење и у том писаном обраћању опет потврдили да прихватају цену и дужину трајања уговора, као и спремност да емитују све Јунајтед медија канале (укључујући Н1), у оквиру читаве Телеком Србија Групе, за шта су тражили да им доставе писану понуду.

"Нажалост, на то добронамерно писано обраћање, добили смо налог за хитан прекид даљег емитовања Јунајтед медија канала", истиче се у саопштењу.

Супернова најављује да ће сутра Комисији за заштиту конкуренције пријавити повреду тржишних услова те тражити привремену меру враћања канала (Н1, Спорт клуб и других) свим њиховим корисницима на територији Србије.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести