Светски Гинисов рекорд оборило 256 Милица Јовановић

БЕОГРАД: Гинисов светски рекорд за "највећи скуп људи са истим именом и презименом" оборен је данас у Београду и то окупљањем 256 Милица Јовановић у исто време у једном тржном центру у престоници Србије.
Фонет/Марко Драгославић
Фото: Фонет/Марко Драгославић

Обарању рекорда присуствовао је представник Гинис светског рекорда Глен Полард који је предао званични сертификат организаторима догађаја којим се потврђује нови Гинисов рекорд.

Полард је честитао свим Милицама Јовановић и организаторима, а након што је предао сертификат, Милицама су подељени поклони.

Организатори обарања рекорда Color Media Communications окупили су 256 Милица Јовановић на догађају "Важно је звати се Милица", а на основу статистичких података да је у нашој земљи најчешће женско име Милица, а презиме Јовановић.

Претходни Гинисов рекорд у овој категорији постављен је 2022. године у Токију где се у биоскопу окупило 178 људи са истим именом и презименом - Хироказу Танака.

До 2022. године, Гинисов рекорс за "највећи скуп људи са истим именом и презименом" припадао је Мартама Стјуарт које су окупљене у Њујорку током телевизијске емисије 2005. године.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести